Prolongirana utakmica Lige prvaka između Rangersa i Napolija

Odluka o 24-satnoj odgodi susreta donesena je zbog ograničenja policijskih i organizacijskih resursa povezanih s obilježavanjem nacionalne žalosti u Škotskoj.

Termin odigravanja utakmice drugog kola grupne faze UEFA Lige prvaka između Glasgow Rangersa i Napolija pomjeren je s utorka na srijedu (Keystone)

Termin odigravanja utakmice drugog kola grupne faze UEFA Lige prvaka između Glasgow Rangersa i Napolija pomjeren je s utorka na srijedu zbog logističkih ograničenja povezanih sa smrću kraljice Elizabete II, javlja Anadolija.

Odluka o 24-satnoj odgodi ovog susreta grupe A donesena je zbog ograničenja policijskih i organizacijskih resursa povezanih s obilježavanjem nacionalne žalosti u Škotskoj, saopćila je Evropska fudbalska asocijacija (UEFA).

Iz istih razloga navijači Napolija neće moći pratiti utakmicu na stadionu, dodala je UEFA, napominjući kako je onda odlučeno da u interesu pravednosti ni navijači Rangersa neće moći putovati u Italiju na revanš utakmicu 26. oktobra.

Odgođene ligaške utakmice

Elizabeta II umrla je u četvrtak u dvorcu Balmoral u Škotskoj, a konvoj s njenim kovčegom na putu je ka Edinburghu, odakle će poslije nastaviti prema Londonu.

Nakon smrti 96-godišnje kraljice, sve utakmice škotskog prvenstva planirane za protekli vikend, kao i utakmice engleskog prvenstva, odgođene su na neodređeno vrijeme.

Izvor: Agencije