Vladimir Kličko razmišlja o povratku u ring

Dva dana nakon objave svjetskog prvaka Tysona Furyja da završava sportsku karijeru, 46-godišnji Vladimir Kličko je najavio da će se pokušati vratiti.

Vladimir Kličko je trenutno u Kijevu, dok je njegov stariji brat Vitalij gradonačelnik ukrajinske prijestolnice (EPA)

Bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Ukrajinac Vladimir Kličko razmišlja o povratku u boksački ring, prenosi Hina.

Dva dana nakon objave svjetskog prvaka, Britanca Tysona Furyja da završava sportsku karijeru, 46-godišnji Kličko je u intervjuu za njemački Bild najavio da će se pokušati vratiti.

“Zašto ne, ako sam u dobroj formi? Možda ću i sanjati da oborim rekord Georgea Foremana. Definitivno me jako motivira kada svako jutro ustanem i bavim se sportom”, rekao je Ukrajinac.

Kličko je prije nekoliko godina rekao da bi mu bio izazov oboriti Foremanov rekord i postati najstariji boksač u povijesti koji se borio za naslov svjetskog prvaka, ali je naglasio da to ne planira učiniti.

Završio karijeru prije pet godina

Foreman je imao 45 godina, devet mjeseci i 25 dana kada je pobijedio 18-godišnjeg sunarodnjaka Michaela Moorera i osvojio naslov svjetskog prvaka po WBF i IBF.

Ukrajinac je svoju boksačku karijeru završio 2017. godine, a imao je 64 pobjede u 69 profesionalnih mečeva. Na kraju su porazi bili povod za oproštaj, kada su ga porazili Fury i njegov sunarodnjak Anthony Joshua.

Vladimir je trenutno u Kijevu, dok je njegov stariji brat Vitalij gradonačelnik ukrajinske prijestolnice.

Izvor: Agencije