U Beogradu počinje Svjetsko dvoransko atletsko prvenstvo

Prvi čovjek svjetske atletike, Sebastian Coe priznao je kako je ‘uzbuđen što će se atletičari ponovo okupiti nakon što je svijet prošao kroz komplikovana vremena i prvi put pred publikom nakon svjetskog prvenstva u Dohi 2019. godine’.

'U Areni je urađen pravi inženjerski poduhvat, pod je podignut na četiri metra, konstrukcija je teška 2.000 tona, što govori o samoj složenosti',  izjavio je Veselin Jevrosimović, predsjednik Srpskog atletskog saveza (EPA)

Svjetsko dvoransko atletsko prvenstvo, na kojem će u tri dana nastupiti 680 atletičarki i atletičara iz 137 država, počinje u petak u Beogradu.

„Spremni smo za start. U Areni je urađen pravi inženjerski poduhvat, pod je podignut na četiri metra, konstrukcija je teška 2.000 tona, ugrađeno je preko 50.000 šrafova, što govori o samoj složenosti“,  izjavio je Veselin Jevrosimović, predsjednik Srpskog atletskog saveza.

Zahvalio je Svjetskoj atletskoj federaciji što je Srbiji, za koju je rekao da je „najmanja zemlja koja je dobila organizaciju svetskog prvenstva“, ukazala povjerenje.

Prvi put pred publikom nakon Dohe 2019. godine

Prvi čovjek svjetske atletike, Sebastian Coe priznao je kako je „uzbuđen što će se atletičari ponovo okupiti nakon što je svijet prošao kroz komplikovana vremena i prvi put pred publikom nakon svjetskog prvenstva u Dohi 2019. godine“.

„Investicije [u Beogradu] su ogromne i znam da nije daleko dan kada će Srbija tražiti organizaciju Svjetskog prvenstva na otvorenom. Ovo je dio svijeta koji razumije atletiku i njenu važnost u društvu“, rekao je bivši britanski atletičar.

Izvor: Agencije