Clementu Noelu olimpijsko zlato u slalomu

Iako je propustio odbraniti vodeću poziciju iz prvog nastupa, Austrijanac Johannes Strolz neće biti nesretan s olimpijskim srebrom, dok je treće mjesto osvojio Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag.

Postava druge vožnje je 24-godišnjem Francuzu bolje odgovarala, što je dokazao ostvarivši uvjerljivo najbolje vrijeme među desetoricom najboljih iz prve vožnje (EPA)

Francuz Clement Noel dokazao je da je najbolji slalomaš svijeta i briljantnom drugom vožnjom došao do naslova olimpijskog pobjednika u ovoj disciplini, sa 61 stotinkom prednosti ispred Austrijanca Johannesa Strolza, vodećeg nakon prve vožnje, javlja Hina.

Noel je u prvom nastupu imao šesto vrijeme, ali njegov zaostatak od 38 stotinki za vodećim Strolzom davao mu je dobre izglede u borbi za odličja. Postava druge vožnje je 24-godišnjem Francuzu bolje odgovarala, što je dokazao ostvarivši uvjerljivo najbolje vrijeme među desetoricom najboljih iz prve vožnje.

Iako je propustio obraniti vodeću poziciju iz prvog nastupa, Austrijanac Johannes Strolz neće biti nesretan s olimpijskim srebrom, pogotovo nakon što je u alpskoj kombinaciji potpuno neočekivano postao olimpijskim pobjednikom.

Brončanu medalju i svoje prvo olimpijsko odličje osvojio je aktulni svjetski prvak u slalomu Sebastian Foss-Solevaag sa zaostatkom od 70 stotinki. Na nezahvalnom četvrtom mjestu ostao je njegov sunarodnjak Henrik Kristoffersen koji je za pobjednikom zaostao za 79 stotinki.

Kolega na 15-om, Lokmić na 27-om mjestu

Najbolji od trojice hrvatskih skijaša bio je onaj najmlađi, 23-godišnji Samuel Kolega koji je šestim vremenom u drugoj vožnji, u kojoj je za Noelom zaostao 63 stotinke, na kraju došao do 15. pozicije. Njegov ukupni zaostatak za pobjednikom bio je 1.87 sekundi.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić nije doživio iskupljenje za lošiji nastup od očekivanog u veleslalomskoj utrci. Već je u prvoj vožnji imao gotovo dvije sekunde zaostatka (+1.87), što mu je donijelo 21. mjesto koje je s nešto boljim nastupom u drugoj vožnji uspio popraviti i na kraju završiti na 18. poziciji.

Zaostatak Mateja Vidovića iz prve vožnje (+2.65) bio je prevelik da bi se Zagrepčanin mogao nadati vrhunskom plasmanu. U drugoj vožnji se bolje snašao i sa 14. vremenom došao do 20. mjesta te tako ostvario svoj najbolji rezultat rezultat u trećem nastupu na Olimpijskim igrama.

Bosanskohercegovački skijaš Emir Lokmić slalomsku utrku završio je na 27. mjestu.

Izvor: Agencije