Srbija protiv Kameruna traži iskupljenje

Na rasporedu su četiri utakmice: Srbija – Kamerun i Brazil – Švicarska u grupi G, te Južna Koreja – Gana i Urugvaj – Portugal u grupi H.

Reprezentacija Srbije je u prvom susretu Mundijala poražena od Brazila (Reuters)

Utakmicama u grupama G i H, koje su na rasporedu u ponedjeljak, završava drugo kolo takmičenja po grupama na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, a na teren će i druga reprezentacija iz regije – Srbija.

Izabranici Dragana Stojkovića u prvoj utakmici dana, od 11:00 sati na stadionu Al Janoub, protiv Kameruna traže iskupljenje za poraz od Brazila, ali i nadu u prolazak grupe. Svaki ishod osim pobjede, doveo bi reprezentaciju Srbije u vrlo neugodnu situaciju.

U drugom kolu iste, G grupe šest sati kasnije, na stadionu 974, igraju Brazil i Švicarska. Obje ekipe dolaze s pobjedom iz prvog susreta – Brazil nakon 2:0 protiv Srbije, dok je Švicarskoj jedan gol trebao za pobjedu protiv Kameruna.

Derbi igraju Urugvaj i Portugal

U grupi H, od 14:00 sati na stadionu Education City, igraju Južna Koreja i Gana, dok derbi dana od 20:00 sati igraju Urugvaj i Portugal. Ta utakmica se igra na stadionu Lusail.

Cristiano Ronaldo i drugovi slavili su u prvom kolu protiv Gane (3:2), dok su Južna Koreja i Urugvaj odigrali utakmicu bez golova.

Izvor: Al Jazeera i agencije