Novi problemi za Đokovića – upitan i Roland Garros

Potvrda o cijepljenju će biti obavezna i za amaterske, i za profesionalne sportiste u Francuskoj, ali i za strane sportiste koji dolaze na takmičenja u tu državu.

Novak Đoković je nedavno otkrio da nije cijepljen, a prema tumačenju novog francuskog zakona izgledno je da zbog toga neće moći igrati ni na Roland Garrosu ukoliko se u međuvremenu ne cijepi (EPA)

Svi sportaši koji dolaze u Francusku kako bi sudjelovali na nekom natjecanju, kao što je skorašnji rugby turnir Šest nacija, morat će biti cijepljeni, javlja AFP pozivajući se na vladine izvore.

Dan nakon što je odlučeno da prvi tenisač svijeta Novak Đoković mora napustiti Australiju jer nije cijepljen, francuska je vlada objavila da COVID potvrda neće biti obavezna samo za amaterske i profesionalne sportaše u Francuskoj, nego i za strane sportaše koji dolaze na natjecanja u tu državu.

Prema francuskom zakonu o potvrdi o cijepljenju, kojeg je parlament usvojio u nedjelju, za ulazak na javna mjesta kao što su restorani, kafići, kina i međugradski vlakovi bit će potrebna potvrda o cijepljenju.

“Zakon o potvrdi o cijepljenju će se odnositi na sve koji su gledatelji ili profesionalni sportaši. I to do daljnjega. Što se tiče Roland Garrosa, on počinje u maju. Situacija bi se mogla promijeniti do tada i mi se nadamo da će biti povoljnija. Vidjet ćemo, ali očito nema izuzetaka”, objavilo je francusko ministarstvo sporta.

Potvrda obavezna i za Wimbledon, i za US Open

U međuvremenu se na Twitteru oglasila i francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu, navodeći kako će zakon po kojem će vakcina biti obavezna na svim sportskim događajima u Francuskoj uskoro stupiti na snagu.

Novak Đoković je nedavno otkrio da nije cijepljen, a prema tumačenju novog francuskog zakona, javlja B92, izgledno je da zbog toga neće moći igrati na Roland Garrosu ukoliko se u međuvremenu ne cijepi.

Prema tom beogradskom mediju, prethodno je objavljeno da je potvrda o cijepljenju obavezna i za preostala dva grand slam turnira – Wimbledon i US Open.

Izvor: Agencije