Svi američki olimpijci moraju biti cijepljeni pred Igre u Pekingu

Olimpijske igre se održavaju od 4. do 20. februara naredne godine, a američki odbor je naglasio da se cijepljenje mora obaviti do 1. novembra.

Osim takmičara, moraju se cijepiti i članovi svih stručnih štabova, radnici, savjetnici i oni koji se vode kao članovi američke delegacije na Igrama (EPA)

Američki olimpijski i paraolimpijski odbor potvrdio je da će svi njihovi sportaši morati biti cijepljeni protiv korona virusa uoči odlaska na Olimpijske igre u Pekingu početkom naredne godine, javlja Reuters.

Igre se održavaju od 4. do 20. veljače, a odbor je naglasio da se cijepljenje mora obaviti do 1. studenoga.

Nisu u pitanju samo sportaši koji će se natjecati na Olimpijskim igrama, već i članovi svih stručnih stožera, radnici, savjetnici i oni koji se vode  kao članovi američke delegacije na Igrama.

Samo Norveška ispred SAD-a po broju medalja

“Zdravlje i dobrobit naše olimpijske i paraolimpijske obitelji su prioritet. I ne samo to, nego time želimo stvoriti sigurno okruženje za sve naše članove koji moraju pripremati svoje nastupe na Igrama”, poručili su iz američkog olimpijskog odbora.

Sjedinjene Američke Države druga su po uspjehu nacija u povijesti zimskih olimpijskih igara. Do sada je SAD osvojio 105 zlatnih, 113 srebrnih i 89 brončanih medalja. Na prvom mjestu je Norveška (132 zlata, 125 srebra i 111 bronci).

Na posljednjim Olimpijskim igrama, održanim u južnokorejskom PyeongChangu, Sjedinjene Američke Države su osvojile devet zlata, osam srebra i šest brončanih medalja.

Izvor: Agencije