Tampa Bay pobjedom u odbranu NFL naslova

Medijska mreža NBC potvrdila je, uoči početka sezone, da je prodala 30 sekundi termina za reklamiranje tokom Super Bowla za rekordnih 6,5 miliona dolara.

Dvije sekunde prije kraja utakmice, 'field goal' je postigao Ryan Succop (USA Today / Reuters)

Utakmicom između aktualnog prvaka Tampa Bay Buccaneersa i Dallas Cowboysa startala je nova 102. NFL sezona u povijesti, javlja Hina.

U zanimljivoj utakmici Buccaneersi su na koncu slavili rezultatom 31:29, nakon što je – dvije sekunde prije kraja utakmice – “field goal” sa 36 jardi postigao Ryan Succop.

Legendarni quarterback Tampe, Tom Brady je u svojoj 300. utakmici regularnog dijela sezone “sakupio” 379 jardi i četiri touchdowna. Rob Gronkowski je uhvatio osam dodavanja za 90 yardi i dva touchowna, dok su Antonio Brown i Chris Godwin, također upisali touchdown. Na drugoj strani, odličan je bio i Dak Prescott s tri touchdowna, pretrčavši 403 jardi.

U posljednje dvije minute ušlo se rezultatom 28:26 za domaćine, no Dallas je “field goalom” Grega Zuerleina sa 48 jardi stigao do prednosti 29:28 minutu i 30 sekundi prije kraja.

No, u preostalom vremenu Tom Brady je “dovukao” Tampu na 36 jardi, a Succop pogodio za pobjedu.

Tampa Bay Buccaneersi su prošle sezone osvojili Super Bowl nakon što su na Raymond James stadionu u Tampi pred 22.000 gledatelja pobijedili Kansas City Chiefse sa 31:9.

Rekordan iznos za reklame

Američka medijska mreža NBC priopćila je, uoči početka sezone, da je nedavno prodala 30 sekundi termina za reklamiranje tokom NFL finala za rekordnih 6,5 milijuna dolara.

Šef marketinga NBC Sportsa Dan Lovinger rekao je novinarima da su reklame za pokrivanje 56. izdanja Super Bowla, koje će se održati 13. veljače 2022. godine na stadionu “SoFi” u Inglewoodu (Kalifornija), uglavnom prodane, a ostalo je svega nekoliko slobodnih termina.

Napomenuo je kako ih ta televzijska mreža s namjerom čuva zbog velike potražnje, prenosi Reuters.

“Vidjeli smo zahtjeve o našim preostalim terminima, ali prilično probirljivo radimo da od toga što je preostalo izvučemo najviše što možemo”, kazao je Lovinger.

Kupci termina će moći da se reklamiraju i u događajima kao što su Zimske olimpijske igre.

Tokom jubilarnog, 50-og izdanja Super Bowla, za 30 sekundi reklame plaćano je 5,5 milijuna dolara, što je manji pad u odnosu na godinu ranije, kada je bilo potrebno izdvojiti 5,6 milijuna.

Izvor: Agencije