PSG: Blizu 150.000 dresova s imenom Messi prodato za sedam minuta

Prema medijskim navodima Messi će u PSG-u zarađivati oko 35 miliona eura po sezoni.

Od trenutka kad je Messi potpisao za PSG, red pred fan shopom na Parku Prinčeva je neprekidan (EPA)

Lionel Messi u utorak je u rekordnom roku prodano 150.000 dresova s njegovim imenom i brojem 30, nakon što je u utorak potpisao za PSG.

PSG-ova trgovina na internetu prodaju dresova počela je u 23:00 u utorak, a već sedam minuta kasnije, u 23:07 su svi dresovi bili rasprodani.

Od trenutka kad je Messi potpisao za PSG, red pred fan shopom na Parku Prinčeva je neprekidan. Navijači čekaju priliku da ugrabe svoj dres s imenom nove zvijezde kluba.

Kieran Maguire, predavač nogometnih finansija na Sveučilištu u Liverpoolu, rekao je za CNBC da zasigurno postoje mogućnost „komercijalizacije i monetizacije“ imena Messi.

Ogromna podrška navijača

Messi je u utorak doputovao u Pariz gdje ga je već na aerodromu dočekalo razdragano mnoštvo navijača kojima je otpozdravljao.

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Messi prošle je sedmice morao napustiti Barselonu jer katalonski velikan zbog uvjeta finansijskog “fair playa” nije mogao priuštiti potpisivanje novoga ugovora sa svojim legendarnim kapetanom koji je u klubu proveo 21 godinu.

Prema medijskim navodima Messi će u PSG-u zarađivati oko 35 miliona eura po sezoni.

Izvor: Agencije