BiH, Hrvatska, Srbija i Slovenija doznali protivnike na Eurobasketu 2022.

Evropsko prvenstvo će biti održano d 1. do 18. septembra 2022. godine u Kelnu, Tbilisiju, Milanu i Pragu,; finalna faza Berlinu.

Titulu prvaka Evrope iz 2017. godine branit će Slovenija (FIBA)
Titulu prvaka Evrope iz 2017. godine branit će Slovenija (FIBA)

Žrijeb grupa Evropskog prvanstva za košarkaše održan je u četvrtak u Berlinu, a u “bubnju“ se našlo nekoliko regionalnih selekcija.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je svrstana u grupu B, zajedno sa selekcijama Njemačke, Litvanije, Francuske, Slovenije i Mađarske.

Izabranici Vedrana Bosnića su uoči žrijeba smješteni u šesti, najslabiji jakosni šešir, zbog čega su dobili teške protivnike u grupi čiji će se mečevi igrati u njemačkom Kelnu.

Hrvatska selekcija je u grupi C (mečevi se igraju u Milanu, Italija), a protivnici će joj biti reprezentacije Italije, Estonije, Grčke, Ukrajine i Velike Britanije.

Finalna faza u Berlinu

Srbije je u grupi D, gdje su još domaćin Češka (mečevi će biti odigrani u Pragu), Poljska, Finska, Izrael i Nizozemska.

Bez balkanskih predstavnika je grupa A, koja će se igrati u Tblisiju, a gdje su reprezentacije domaće Gruzije, Turske, Španije, Rusije, Belgije i Bugarske.

FIBA Eurobasket će biti održan od 1. do 18. septembra 2022. godine u navedena četiri evropska grada, dok će finalna faza takmičenja biti održana u Berlinu.

Titulu prvaka Evrope iz 2017. godine branit će Slovenija.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO