Dragan Stojković Piksi novi selektor Srbije

Lokalni mediji već nekoliko sedmica su pisali kako je nekadašnji nogometni as jedini kandidat za novog selektora Srbije.

Dragan Stojkovi je trenerskoj karijeri vodio Nagoyu Grampus i Guangzhou (R&F)
Dragan Stojkovi je trenerskoj karijeri vodio Nagoyu Grampus i Guangzhou (R&F)

Nekadašnji nogometni as Dragan Stojković Piksi novi je selektor reprezentacije Srbije.

Zamjenik predsjednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Marko Pantelić saopćio je u subotu da je dogovor postignut, a više detalja o tome bit će saopćeno na konferenciji za medije, koja se očekuje nakon potpisivanja ugovora naredne sedmice.

“Dogovor je postignut. Stojković je novi selektor reprezentacije Srbije. Ostalo je da se precizira još nekoliko tehničkih stvari. Više o svemu pričat ćemo na konferenciji za medije i promociji sledeće nedelje”, rekao je on za Tanjug.

Nasljednik Ljubiše Tumbakovića

Prethodni selektor Ljubiša Tumbaković je sa klupe reprezentacije Srbije otišao sredinom decembra, a od tada traje potraga za novim šefom stručnog štaba “Orlova”.

Lokalni mediji već nekoliko sedmica su pisali kako je Stojković jedini kandidat za novog selektora Srbije, ali kako je bilo potrebno riješiti neke probleme koje je imao u vezi s ugovorom s njegovim klubom u Kini.

Nekadašnji as niškog Radničkog, beogradske Crvene zvezde, Marseillea i Nagoye, kao i reprezentacije Jugoslavije, u trenerskoj karijeri je vodio Nagoyu Grampus (Japan) i Guangzhou R&F (Kina).

Izvor : Agencije

Povezane

Na svečanosti u Beogradu Fudbalski savez Srbije službeno je proglasio najboljeg trenera i fudbalera u 2018. godini. Prestižne nagrade su dobili Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, i Aleksandar Mitrović, golgeter reprezentacije Srbije i britanskog Fulhama. Dušan Hadži Nikolić je pratio dodjelu priznanja.

Novog trenera ima i Crvena zvezda. Umjesto Vladana Milojevića došao je nekadašnji nogometaš crveno-bijelih Dejan Stanković, kojem će to biti prvi trenerski samostalni angažman. Predstavljanje u Beogradu pratio je Milan Bošković. 

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO