Đoković na spisku za Australian Open, ali nije Serena Williams

Novak Đoković odbija otkriti da li se vakcinisao protiv COVID-a 19, iako svi teniseri, osoblje i navijači koji žele prisustvovati Australian Openu moraju biti vakcinisani.

Đoković, koji će pokušati osvojiti svoj 21. grand slam naslov ukoliko nastupi u Melbourneu, nedavno je izjavio da će donijeti odluku o putovanju u Australiju 'vrlo brzo' (EPA)

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković nalazi se na službenom popisu igrača koji će sudjelovati na prvom grand slam turniru sezone Australian Openu, ali osvajačica 23 grand slam naslova Amerikanka Serena Williams nije na tom popisu, javlja Reuters.

Đoković odbija otkriti je li se cijepio protiv COVID-a 19, iako svi tenisači, dužnosnici, osoblje i navijači koji žele prisustvovati Australian Openu od 17. do 30. siječnja moraju biti cijepljeni.

Lokalni mediji pišu da svi koji se nalaze na službenom popisu sudionika moraju biti cijepljeni ili moraju imati nekakvu medicinsku potvrdu o izuzeću. Australski teniski savez nije odgovorio na zahtjev o potvrdi tog pravila.

Đoković, koji će pokušati osvojiti svoj 21. grand slam naslov ukoliko nastupi u Melbourneu, prošli je tjedan izjavio da će donijeti odluku o putovanju u Australiju “vrlo brzo”.

Serena Williams nije spremna

Njegovo ime se također nalazi i na popisu igrača srpske reprezentacije koja sudjeluje na ATP kupu u Sydneyu početkom siječnja.

Ukoliko Đoković odluči putovati u Sydney, a da se prethodno ne cijepi, država mora tražiti izuzeće za njega i onda bi morao provesti 14 dana u karanteni po dolasku u Australiju.

U međuvremenu je objavljeno da će Serena Williams propustiti Australian Open, jer nije fizički spremna.

“Prateći savjete mog medicinskog tima, odlučila sam se povući s Australian Opena. Melbourn je jedan od mojih omiljenih gradova i radovala sam se igranju na Australian Openu svake godine. Nedostajat će mi navijači, ali uzbuđena sam zbog povratka i natjecanja na najvišem nivou”, napisala je Serena Williams u poruci objavljenoj na na društvenim mrežama.

Williams (40), koja je osvojila svoj posljednji od ukupno sedam naslova na Australian Openu 2017. godine, iza sebe ima sezonu obilježenu ozljedama i nije igrala od prvog kola Wimbledona kada je teren napustila šepajući zbog ozljede noge.

Nedostaje joj još jedan grand slam naslov da se izjednači s rekordom Margaret Court.

Izvor: Agencije