Pau Gasol završio igračku karijeru

Sa ‘zlatnom generacijom’ španske košarke osvojio je naslov svjetskog prvaka, tri puta je bio najbolji u Evropi, te osvojio dva evropska srebra, dva olimpijska srebra i jednu bronzu.

Morate znati kada je vrijeme da okrenute novu stranicu, poručio je Gasol na oproštaju (EPA)

Legendarni španjolski košarkaš, 41-godišnji Pau Gasol objavio je završetak igračke karijere, javlja AFP.

“Ovo je teška odluka, ali donio sam je nakon dosta razmišljanja. Morate znati kada je vrijeme da okrenute novu stranicu. Želio sam okočati karijeru uživajući u igri, a ne na štakama nakon nekoliko operacija”, kazao je Gasol na svečanom oproštaju u opernoj kući Liceu u Barceloni koji je organizirao njegov matični klub.

Stariji brat Gasol bio je predvodnik “zlatne generacije” španjolske košarke u kojoj su bili i njegov mlađi brat Marc, Juan Carlos Navarro, Rudy Fernendez, Sergio Rodriguez i Jose Calderon.

Od 2006. godine, kada su osvojili naslov svjetskog prvaka, tri puta su osvajali naslov europskog prvaka (2009, 2011, 2015), dva europska srebra (2003, 2007), dva olimpijska srebra (Peking 2008, London 2012) te olimpijsku broncu (Rio de Janeiro 2016).

Bogata NBA karijera

Nakon dvije sezone provedene u Barceloni, od 1999. do 2001. gofdine, Pau je čak 18 godina proveo u NBA ligi nastupajući za Memphis Grizzlies, Los Angeles Lakers, Chicago Bulls, San Antonio Spurs te Milwaukee Bucks

Najveće uspjehe ostvario je u dresu Lakersa s kojima je 2009. i 2010. godine osvajao naslov prvaka.

Prošle sezone Pau se vratio u svoj matični klub s kojim je osvojio naslov prvaka Španjolske te stigao do finala Eurolige.

Izvor: Agencije