Preminuo košarkaški trener Mihajlo Vuković

Ostat će upamćen kao trener košarkašica Jedinstva iz Tuzle, s kojima je postao šampion Evrope 1989. godine.

Mihajlo - Miki Vuković je sa ženskim timom Valencije osvojio trostruku krunu 1992. godine (valenciabasket.com)
Mihajlo - Miki Vuković je sa ženskim timom Valencije osvojio trostruku krunu 1992. godine (valenciabasket.com)

Legendarni košarkaški trener Mihajlo – Miki Vuković preminuo je u petak u 76. godini u Valenciji, saopćio je istoimeni španski košarkaški klub na svom sajtu.

Jedan od najtrofejnih trenera sa prostora bivše Jugoslavije, rođeni Kraljevčanin, ostat će upamćen kao trener košarkašica Jedinstva iz Tuzle, s kojim je postao šampion Evrope 1989. godine, čovjek koji je otkrio legendarnu košarkašicu Raziju Mujanović, a veliki trag ostavio je u Valenciji – i u ženskoj, i u muškoj selekciji.

Vuković je sa ženskim timom Valencije osvojio trostruku krunu 1992. godine i postavio rekord za sva vremena (u sva tri takmičenja – Kup prvaka, domaće prvenstvo i Kup – bez poraza), a košarkaši su sa njim podigli svoj prvi trofej – Kup Španije 1998. godine, prenosi Tanjug.

Od Mikija se  oprostila Raza

Po njemu je nazvana jedna od 13 sala s terenima u košarkaškom centru u Valenciji.

Sa ženskom košarkaškom reprezentacijom Jugoslavije 1990. godine osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Maleziji.

Od Vukovića se oprostila i Razija Mujanović, koja ga je nazvala “drugim ocem“.

“Hvala ti, treneru, što si me naučio da budem šampion i da se ponašam tako. Hvala ti što si Tuzlu i Jedinstvo učinio košarkaški besmrtnim“, navela je, između ostalog, Razija Mujanović.

Izvor : Agencije

Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO