Vulin podnio ostavku na mjestu direktora BIA-e

SAD i Evropska unija traže moju glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji, naveo je Vulin u obrazloženju svoje ostavke.

Vulin: Srbija i srpski narod vrijedni su svake žrtve (EPA)

Direktor Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin saopćio je da podnosi neopozivu ostavku navodeći da “SAD i Evropska unija traže njegovu glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji”.

Kako je naveo u saopćenju, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Srbija susreću se sa “pretnjama i ucenama koje se mogu porediti samo sa austro-ugarskim ultimatumom iz 1914. godine”, prenosi Tanjug.

“Od nas se traži da priznamo Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku i da uvodeći sankcije Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena zemlja i nacija. Ukoliko bi pristali da to i učinimo, sledeći zahtev bi bio proterivanje kineskih investicija, bezuslovna tehnološka i ekonomska zavisnost od Zapada, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvatanje zapadnih vrednosti u kojima nema mesta za tradicionalnu porodicu i naciju, a na kraju ni za socijalnu pravdu”, naveo je Vulin.

“SAD i EU traže moju glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji. Nisam uzrok ucena i pritisaka na Srbiju i ‘srpski svet’, ali neću da dozvolim da budem povod za ucene i pritiske na Srbiju i ‘srpski svet’. Zato podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora BIA”, naveo je Vulin.

‘Moja velika pobjeda’

Prema njegovim riječiima, sankcije koje su uvedene njemu su dokaz “njegove uporne borbe za jedinstvo Srba”.

“Uvođenje sankcija Srbiji, za šta bi se iskoristilo moje dalje rukovođenje BIA-om, bile bi dokaz moje sebičnosti”, ustvrdio je.

“Moja ostavka neće promeniti politiku SAD i EU prema Srbiji, ali će usporiti nove zahteve i ucene. Sankcije Rusiji nisu dobili, srpsko priznanje Kosova nisu dobili, ali jednu srpsku glavu jesu. Odbijam da zbog bilo kog položaja postanem deo antiruske i antisrpske histerije”, dodao je.

“Ovo je mala pobeda SAD-a i EU-a, ali i moja velika pobeda jer sam dokazao da su Srbija i srpski narod vredni svake žrtve”, zakiučio je Vulin.

Izvor: Agencije