Gradonačelnici Atine i Zagreba zajedničkom izjavom osudili ubistvo navijača

Gradonačelnik Zagreba Tomašević uputio je pismo gradonačelniku Atine, istaknuvši da je šokiran događajem, te u ime Zagreba izrazio iskreno saučešće svim građanima.

Jedna je osoba poginula, najmanje je osam osoba još povrijeđeno, tri Grka i pet Hrvata, u žestokim sukobima grčkih i hrvatskih navijača u Atini u noći s ponedjeljka na utorak (Reuters)

Gradonačelnici Atine i Zagreba Kostas Bakoyannis i Tomislav Tomašević zajedničkom su izjavom najoštrije osudili ubistvo 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa te poslali poruku protiv nasilja, javlja Hina.

“Brutalnom nasilju i krvi nema mjesta na našim stadionima, našim gradovima, u našem društvu. Najoštrije osuđujemo ovaj grozan zločin koji je doveo do gubitka jednog mladog života i tužne epizode huliganizma koja je ugrozila živote nevinih građana i djece”, poručila su dvojica gradonačelnika, saopćeno je u srijedu ujutro iz Grada Zagreba.

„Nasilje nema nacionalnost. Njegova jedina domovina je mržnja“, ističu Bakoyannis i Tomašević, izražavajući nadu da će počinitelji biti što prije pronađeni i kažnjeni kao primjer kako više nikad ne bi svjedočili ovakvim tragičnim događajima.

„U ovim trenucima, nema pravih riječi. Naše iskreno saučešće porodici žrtve. Atina i Zagreb imaju prijateljske odnose koje smo kao gradonačelnici predani dalje jačati i ta saradnja neće biti narušena nasiljem pojedinaca“, poručili su gradonačelnici Atine i Zagreba.

Jedna osoba poginula

Gradonačelnik Tomašević u utorak je uputio i pismo gradonačelniku Atine, istaknuvši da je šokiran događajem, te u ime Zagreba izrazio iskreno saučešće svim građanima, a potom je i telefonski kontaktirao gradonačelnika Bakoyannisa.

Jedna je osoba poginula, najmanje je osam osoba još povrijeđeno, tri Grka i pet Hrvata, u žestokim sukobima grčkih i hrvatskih navijača u Atini u noći s ponedjeljka na utorak.

“Izvan stadiona Nea Filadelfeia izbili su ozbiljni incidenti. Jedan je mladi Grk umro nakon što je izboden nožem”, objavila je grčka policija dodajući da je još osam osoba povrijeđeno, među kojima je i jedan 17-godišnjak..

Konkretno, hospitalizirana su tri Grka i pet Hrvata. Sedamnaestogodišnjak ima povrede mozga nakon udarca kamenom u glavu, javlja grčki tekevizijski kanal ERT.

Izvor: Agencije

Vaša dnevna doza vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada