Izraelka ubijena, muškarac ranjen kod Hebrona

Lokalni mediji pišu kako je na mjestu zločina bila i mlada djevojka, odnosno kćerka ubijene, te da je ona nepovrijeđena u ovom napadu.

Navodi se kako je muškarac, 39-godišnji Izraelac koji je prevozio ubijenu ženu i njenu kćer, u teškom stanju, te kako je prebačen u bolnicu Soroka u Bir Shevi (AFP)

Jedna Izraelka je poginula, a jedan Izraelac je teško ranjen u napadu vatrenim oružjem na njihov automobil koji se desio na autoputu nedaleko od grada Hebrona na jugu okupirane Zapadne obale.

Izraelske hitne službe i vojnici koji su stigli prvi na lice mjesta pokušali su oživjeti 40-godišnju ženu, ali nisu uspjeli. Ubijena nije još identificirana, navode lokalni mediji koji dalje pišu kako je na mjestu zločina bila i mlada djevojka (kćerka ubijene) i da je ona nepovrijeđena.

Navodi se kako je muškarac, 39-godišnji Izraelac koji je prevozio ubijenu ženu i njenu kćer, u teškom stanju, te kako je prebačen u bolnicu Soroka u Bir Shevi.

Izraelski premijer je navodno obaviješten o cijeloj situaciji i napadu, te o potjeri za osumnjičenim.

Napad u Nablusu

Izraelska vojska uspostavila je ulične blokade u području dok traga za osumnjičenim za napad, a nešto kasnije je u potpunosti blokirala Hebron.

Današnje ubistvo se dešava nakon još jedne fatalne pucnjave prošle sedmice na okupiranoj Zapadnoj obali u kojoj su ubijena dva Izraelca. Incident se desio južno od Nablusa i smatra se kako ga je izvršio palestinski napadač.

Okupirana Zapadna obala ove godine svjedoči pogoršanju nasilja, najvećem u skoro 20 godina, sa izraelskim racijama u palestinskim izbjegličkim kampovima.

Izvor: Al Jazeera i agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada