Južna Koreja će učestvovati u pomorskoj vježbi koju predvodi SAD

Južnokorejska mornarica najavila je da će učestvovati u američkoj pomorskoj vježbi ‘Pacific Vanguard’, koja će se održati u blizini Guama od 1. do 12. jula.

Južnokorejska mornarica učestvovat će u pomorskoj vježbi koju predvode Sjedinjene Američke Države (SAD) u blizini ostrva Guam (EPA)

Južnokorejska mornarica učestvovat će u pomorskoj vježbi koju predvode Sjedinjene Američke Države (SAD) u blizini otoka Guam, u zapadnom dijelu Tihom okeana, javlja Anadolija.

Južnokorejska mornarica najavila je da će učestvovati u američkoj pomorskoj vježbi “Pacific Vanguard”, koja će se održati u blizini Guama od 1. do 12. jula, kako bi razvila kombinirane operativne sposobnosti, objavila je novinska agencija Yonhap.

Protupodmorničke operacije

Pomorske snage SAD-a, Australije, Južne Koreje i Japana učestvovat će u vježbi Pacific Vanguard. Južnokorejska mornarica će na vježbu poslati i razarač “Munmu the Great” od 4.400 tona.

U okviru vježbe, mornarice četiri zemlje izvodit će protupodmorničke operacije, zračne operacije i realna lansiranja projektila.

Južnokorejska mornarica učestvuje u vježbi od 2019. godine.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada