Indija: Više mrtvih nakon što je kamion udario u dalekovod

Najmanje 11 ljudi, uključujući dvoje djece, umrlo je nakon strujnog udara kada je kamion u kojem su se nalazili dotakao žicu za prenos električne energije.

Najmanje 11 osoba, uključujući dvoje djece, poginulo je nakon strujnog udara kada je kamion u kojem su se nalazili, ukrašen kao hramska kočija, dotakao žicu za prenos električne energije tokom hinduističke festivalske procesije u južnoj Indiji.

Nesreća se desila rano u srijedu dok je trajala povorka hramskih kočija u okrugu Thanjavur, u saveznoj državi Tamil Nadu, 340 kilometara južno od Chennaija, glavnog grada države, saopćila je policija, prenosi Al Jazeera English.

Još tri osobe su zadobile opekotine i hospitalizirane su u Thanjavuru, rekao je policajac pod uslovom anonimnosti, jer nije bio ovlašten za razgovor s novinarima.

Izvještaji lokalnih medija navode da je najmanje 15 osoba povrijeđeno u incidentu.

Novinski kanal NDTV je javio da se kamion, prepun vjernika, također zapalio od električne varnice.

Važan centar hinduističke religije

Procesiju je organizirao lokalni hinduistički hram.

Ostali detalji nisu bili odmah dostupni.

Thanjavur je važan centar hinduističke religije, umjetnosti i arhitekture te je područje poznato po hramovima.

Premijer Narendra Modi rekao da ga “duboko boli nesreća”.

“Moje misli su s ožalošćenim porodicama u ovom času tuge. Nadam se da će se povrijeđeni uskoro oporaviti”, objavio je njegov ured na Twitteru.

Premijer države Tamil Nadu M K Stalin također je izrazio saučešće i najavio odštetu od 500.000 rupija (6.524 dolara) za porodice poginulih u incidentu.

Izvor: Al Jazeera i agencije