Turska ne odustaje od organiziranja pregovora Ukrajine i Rusije

Malo je vjerovatno da će do razgovora doći odmah, ali oni su mogući i zato će Ankara nastaviti raditi na ovom pitanju, kaže glasnogovornik turskog predsjednika.

Turska održava bliske odnose i s Rusijom i s Ukrajinom i nije zainteresirana za nastavak sukoba, rekao je Ibrahim Kalin (EPA)

Turska će nastaviti ulagati napore pokušavajući da organizirae pregovore između Rusije i Ukrajine o rješavanju aktuelne krize, izjavio je Ibrahim Kalin, glasnogovornik turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

“Uzevši u obzir trenutnu situaciju, malo je vjerovatno da će do razgovora doći odmah, ali mislimo da su oni mogući i zato ćemo nastaviti raditi na ovom pitanju“, rekao je on za Al Jazeeru.

Bliski odnosi s obje zemlje

Prema njegovim riječima, Turska održava bliske odnose i s Rusijom i s Ukrajinom i nije zainteresirana za nastavak sukoba između te dvije zemlje.

“Naprotiv, poručujemo svima da će regionalni mir i stabilnost zadovoljiti interese svih, pa hajde zato da potražimo rješenje. Nastavit ćemo djelovati u tom pravcu“, naglasio je Kalin.

Izvor: Agencije