Putin u samoizolaciji zbog slučajeva korone u svom okruženju

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da je Putin apsolutno zdrav, ali da još neko vrijeme neće neposredno prisustvovati događajima.

Putin prisustvuje sastancima online (EPA)

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom da mora da ide u samoizolaciju zbog slučajeva COVID-a 19 u svom okruženju, saopšteno je iz Kremlja.

Putin će zato online učestvovati na sjednici Vijeća za kolektivnu sigurnost, na sastanku Vijeća šefova država Šangajske organizacije za saradnju i na zajedničkom sastanku šefova država zemalja članica ove dvije organizacije, prenijele su ruske agencije, piše Tanjug.

Ti sastanci planirani su za ovu nedjelju u Dušanbeu.

‘Apsolutno zdrav’

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da je Putin apsolutno zdrav.

“Predsjednik je odlučio da online učestvuje na samitima Šangajske organizacije za saradnju i Vijeća za kolektivnu sigurnost, jer je je bio u kontaktu sa osobama koje su oboljele i ne treba da dovodi svoje kolege u opasnost”, rekao je Peskov, prenosi TASS.

Naveo je da Putin još neko vrijeme neće neposredno prisustvovati događajima, ali da samoizolacija neće utjecati na intenzitet njegovog rada online.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO