Clinton otpušten iz bolnice

Bivši američki predsjednik će se vratiti u New York i ostati na antibioticima, rekao je dr. Alpesh Amin, koji je nadzirao njegovu njegu u bolnici.

Clinton (75) je političar iz Arkansasa koja je bio 42. predsjednik SAD-a u periodu od 1993. do 2001. godine. (Reuters)

Bivši američki predsjednik Bill Clinton izašao je iz bolnice u južnoj Kaliforniji nakon što je prošle sedmice primljen zbog urinarne infekcije, prenijeli su američki mediji.

Clinton (75) će se vratiti u New York i ostati na antibioticima, rekao je dr. Alpesh Amin, koji je nadzirao njegovu njegu u bolnici, prema izjavi koju je objavio Clintonov glasnogovornik, prenosi Hina.

Vrućica i broj bijelih krvnih stanica normalizirali su se, dodao je Amin.

Napustio je medicinski centar u pratnji supruge, bivše državne tajnice i demokratske predsjedničke kandidatkinje u 2016. Hillary Clinton.

Clinton je u utorak primljen u Medicinski centar Univerziteta u Kaliforniji “radi liječenja od infekcije koja nije povezana s COVID-om”

‘Odlično raspoložen’

“Ostat će preko noći u Medicinskom centru UC Irvine kako bi nastavio primati IV antibiotike prije očekivanog sutrašnjeg otpusta”, naveo je Urena u subotu u saopštenju.

Dodao je da je Clinton “odlično raspoložen” i da provodi vrijeme sa svojom porodicom, druži se s prijateljima i gleda fudbal, kao i da se “raduje se što skorijem povratku kući”.

“Nakon dva dana liječenja, broj njegovih bijelih krvnih zrnaca opada i dobro reaguje na antibiotike. Medicinski tim iz Kalifornije bio je u stalnoj komunikaciji s predsjednikovim medicinskim timom iz New Yorka, uključujući i njegovog kardiologa. Nadamo se da će se uskoro vrati kući”, navodi se u saopćenju doktora Alpesha Amina i doktorice Lise Bardack.

Clinton (75) je političar iz Arkansasa koja je bio 42. predsjednik SAD-a u periodu od 1993. do 2001. godine. Na dužnost je stupio krajem Hladnog rata.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada