Indija iza SAD-a po broju zaraženih COVID-om 19

Juče je, nakon 5 mjeseci, ponovo otvoren metro u New Delhiju (EPA)

Indija je dospjela na 2. mjesto najugroženijih zemalja na svijetu po broju zaraženih korona virusom, odmah iza SAD-a, prenosi Tanjug.

Sa 90.802 novozaražena u posljednja 24 sata u Indiji je oboren prošlomjesečni rekord, međutim, vlasti nastavljaju ublažavati restriktivne mjere kako bi pokrenuli ugroženu nacionalnu ekonomiju, prenio je AP.

Juče je, nakon 5 mjeseci, ponovo otvoren metro u New Delhiju, a putnicima je dozvoljeno korištenje podzemne željeznice uz obavezno nošenje maski, provjeru tjelesne temperature i održavanje fizičke distance.

U Africi najpogođeniji JAR

Delhijski metro dnevno preveze u prosjeku oko 2,6 miliona putnika, pa je zato povećan rizik od daljeg širenja korona virusa.

U Africi su u posljednja 24 sata prijavljena 224 smrtna slučaja povezana sa korona virusom, pa je broj preminulih na tom kontinentu prešao 31.000, saopštila je Regionalna kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije za Afriku.

U Africi je od početka pandemije potvrđeno 1.292.217 slučajeva kroona virusa, od kojih 7.199 u proteklom danu, prenosi Tass.

Najpogođenija afrička zemja je Južnoafrička Republika sa 636.884 zaražene osobe i 14.779 preminulih.

Izvor: Agencije