Dio republikanaca čestitao Joeu Bidenu

Jeb Bush (desno) među prvima je uputio Joeu Bidenu čestitku iz redova republikanaca (EPA)
Jeb Bush (desno) među prvima je uputio Joeu Bidenu čestitku iz redova republikanaca (EPA)

Neki od američkih republikanaca među prvima su čestitali u subotu demokratskom kandidatu Joeu Bidenu na izbornoj pobjedi na predsjedničkim izborima, dajući time znak tradicionalnog međustranačkog jedinstva nakon izbora i izražavajući nade u obnovu jedinstva zemlje.

Jeb Bush, potomak poznate republikanske političke predsjedničke porodice i bivši predsjednički kandidat među prvima je uputio Bidenu čestitku iz redova republikanaca, prenosi Hina.

“Čestitke izabranom predsjedniku Bidenu. Molio sam se za našeg predsjednika većinu svog odraslog života. Molit ću za Vas i za Vaš uspjeh. Sada je vrijeme za zacjeljivanje dubokih rana. Mnogi računaju na to da ćete voditi tim putem”, napisao je Bush na Twitteru.

I senator Mitt Romney, republikanski predsjednički kandidat 2012. godine, čestitao je Bidenu na izbornoj pobjedi.

“Ann i ja šaljemo čestitke izabranom predsjedniku Joeu Bidenu i izabranoj potpredsjednici Kamali Harris”, napisao je na Twitteru Romney, čestitajući u svoje i u ime svoje supruge.

Neki čekaju konačno prebrojavanje

“Poznajemo ih oboje kao ljude dobre volje i karaktera vrijednog divljenja. Molimo da ih Bog blagoslovi u danima i godinama koje dolaze”, napisao je Romney, senator iz konzervativne države Utah.

Mnogi saveznici aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa u Kongresu, međutim, kažu da izbori još nisu gotovi, citirajući daljnje prebrojavanje glasova i Trumpove optužbe o prevari, za koje on nema dokaze.

“Ne bi mediji trebali određivati ko je predsjednik”, rekao je senator Josh Hawley iz Missourija u tvitu.

“Kada svi legalni glasovi budu prebrojani, ponovno brojanje završeno, a optužbe o prevari razmotrene, tada ćemo znati ko je pobjednik.”

Zastupnik iz Texasa Jodey Arrington, član Zastupničkog doma, rekao je da ne bi bilo mudro prihvatiti “bilo koji rezultat prije nego je prebrojavanje gotovo, prije nego ga analiziraju sudovi i utvrdi se da je bilo pošteno i tačno”.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO