Pokemon Go – Syria Go: Patnje Sirijaca nisu igrica

Japanska kompanija Nintendo početkom jula lansirala je interaktivnu igricu Pokemon Go (EPA)
Japanska kompanija Nintendo početkom jula lansirala je interaktivnu igricu Pokemon Go (EPA)

Sirijski grafički dizajner Saif Aldeen Tahhan iskoristio je snimke iz igrice Pokemon Go kako bi ukazao na patnje Sirijaca u proteklih pet godina.

Tahnan na društvenoj mreži Facebook objavljuje fotomontaže koje je sam dizajnirao.

Na svakoj slici se nalazi logo “Syria Go”.

Tahhan je prije godinu i po iz Sirije izbjegao u Dansku, a arapskim medijima je kazao da želi iskoristiti veliku popularnost igrice kako bi ukazao na bol i patnju sirijskog naroda.

Japanska kompanija Nintendo, koja je godinama odbijala prilagoditi svoje kultne igrice pametnim uređajima, početkom jula lansirala je interaktivnu igricu Pokemon Go.

U aplikaciji koja je prvobitno zamišljena kao prvoaprilska šala na naslovnici Googlea u 2014. godini, igrači pomoću kamere i GPS-a pronalaze, hvataju i bore se s Pokemonima koji oživljavaju preko njihovih pametnih uređaja.

Izvor: Facebook/Saif Aldeen Tahhan via Storyful

Izvor: Agencije


Povezane

Opozicione grupe i front Al-Nusra objavili su da privremeno obustavljaju operacije na područjima u blizini jedinog puta koji vodi do dijela grada Halepa pod kontrolom pobunjenika. Ta putna komunikacija više nije prohodna jer je izložena direktnoj vatri sa položaja Assadovih snaga.U međuvremenu, nekada glavna opoziciona grupa “Slobodna sirijska vojska” proživljava teške trenutke. Zašto je tako, objašnjava […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO