Trump muškarce plaća više nego žene

Žene koje rade za Trumpa čine 28 posto osoblja njegove kampanje (AP)

Republikanski kandidat za nominaciju u utrci za Bijelu kuću Donald Trump plaćao je muško osoblje svoje predizborne kampanje za trećinu više u odnosu na žene, dok je kandidatkinja za predsjedničku nominaciju demokrata Hillary Clinton osoblje svoje predsjedničke kampanje plaćala podjednako.

U izvještaju koji je objavio američki dnevni list The Boston Globe, navodi se da je osoblje Trumpove kampanje manje raznoliko u odnosu na osoblje Clintonove.

Samo devet posto njegovog osoblja je iz manjinskih zajednica u usporedbi s gotovo trećinom osoblja koje čine predstavnici manjina u kampanji Demokrata, prenosi Anadolija.

Kod Clinton zarade znatno manje

Analiza je provedena na temelju platnog spiska osoblja dviju kampanja za travanj, posljednji mjesec s javno dostupnim podacima.

Žene koje rade za Trumpa i koje čine 28 posto osoblja njegove kampanje, u travnju su zarađivale blizu 4.500 dolara. Muškarci su u istom mjesecu plaćeni 6.100 dolara, što je za oko 35 posto više.

Istovremeno, žene u kampanji Hilary Clinton koje čini 53 posto osoblja, zaradile su prosječnih 3.710 dolara, dok su muškarci zarađivali prosječno 3.760 dolara, što je znatno manje u odnosu na zaradu Trumpovog osoblja.

U izvještaju se navodi da je Clinton tijekom predizborne kampanje u travnju imala znatno veće osoblje – najmanje 670 radnika za koje je morala izdvojiti  oko 2,5 milijuna dolara.

Trumpova kampanja manja

Za Trumpa je u tom razdoblju u kampanji radilo 113 ljudi, koji su plaćeni ukupno 635.000 dolara.

Globe navodi da Trumpova kampanja daleko manja od vjerojatne demokratske kandidatkinje Hillary Clinton.

To mu omogućava da bude okretniji kada je u pitanju donošenje odluka o kampanji, ali ga istovremeno stavlja u nepovoljan položaj u ključnim državama.

Izvor: Agencije