Izraelska vojska ubila dva palestinska dječaka

Izraelska vojska je izjavila da je jedan od dječaka bio naoružan i da je pucao na vojnike (Reuters)

Izraelska vojska je ubila dvojicu palestinskih tinejdžera blizu mjesta Jenin na okupiranoj Zapadnoj obali, navodi se iz Palestinskog ministarstva zdravlja.

Izraelska vojska je izjavila da je jedan od dječaka bio naoružan i da je pucao na vojnike.

„Počinitelji su bacali kamenje na vozila koja su prolazila. Kada su vojne snage stigle na lice mjesta, napadač je otvorio vatru na vojnike. Izraelske snage su uzvratile vatru prema napadačima što je rezultiralo smrću dvojice napadača“, navodi se u izjavi.

Žrtve su identificirane kao Nihad Raed Waked i Fuad Marwan Waked, navodi se iz Ministarstva zdravlja.

Učestali incidenti

Izraelski vojnici su jučer ubili su mladu Palestinku u blizini džamije u gradu Hebronu na Zapadnoj obali.Izraelska vojska navodi da je djevojka ubijena nakon što je nožem napala vojnika. Prema izvještajima lokalnih medija, djevojka je mogla imati 16 godina.

Ministarstvo navodi da je od oktobra mjeseca ubijeno 175 Palestinaca na okupiranoj teritoriji, dok je istim okršajima stradalo 27 Izraelaca.

Izvor: Al Jazeera
 


Povezane

Širom Pojasa Gaze i okupirane Zapadne obale održavaju se protesti potpore palestinskom novinaru koji štrajkuje glađu. Izraelske snage sigurnosti su uhitile Muhammeda al-Qeeka i pritvorile ga bez optužnice. Vrhovni sud Izraela privremeno mu je ukinuo pritvor zbog zdravstvenog stanja, ali je on nastavio štrajk glađu do bezuvjetnog oslobađanja.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO