U jemenskim vodama potonuo brod sa 64 putnika

Brod, Brodolom, Potonuće
Brod je potonuo u utorak u blizini Socotre, 350 km od jugoistočne obale Jemena (Reuters)

Putnički brod na kojem su bile 64 osobe, uključujući žene i djecu, potonuo je dok je plovio prema jemenskom otoku Socotri, objavile su vlasti u srijedu.

Spasilački timovi kažu da su uspjeli izvući najmanje pet putnika iz broda koji je plovio iz lučkog grada Al-Mukalle prema Socotri.

Sudbina ostalih nije poznata, kao ni što je uzrokovalo nesreću.

Prema službenoj Vladinoj agenciji Sabi, za sada su spašena dva putnika, i to brodovima koji plove pod austrijskom i australskom zastavom.

Apel snagama arapske koalicije

Prema vlastima, brod je potonuo u utorak u blizini Socotre, 350 km od jugoistočne obale Jemena.

Guverner Hadramauta (povijesna regija na jugu Arapskog poluotoka), general Ahmed Bin Breik, rekao je da su lokalne vlasti uputile apel snagama arapske koalicije koje podržavaju Vladu, kao i brodovima koji plove u okolici da priteknu u pomoć kako bi se našlo i spasilo eventualne preživjele.

Socotra i Hadramaut pod kontrolom su Vladinih snaga predsjednika Abda Rabbuha Mansoura Hadija, koji je u ratu s Husima, a koji kontroliraju sjeverni dio Jemena.

Putnici na brodu bili su uglavnom stanovnici Socotre, naglasio je Breik.

Izvor: Agencije


Povezane

Trideset sedmero ljudi je poginulo, a stotinu povrijeđeno u sudaru dva putnička broda u Hong Kongu. Ovo je najveća pomorska nesreća u Hong Kongu u posljednjih deset godina. 

Published On 02 Oct 2012
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO