U eksploziji u Pakistanu osam poginulih

Sukobi između militanata i pripadnika milicije počeli su kasno u subotu i rano u nedjelju (AP)
Sukobi između militanata i pripadnika milicije počeli su kasno u subotu i rano u nedjelju (AP)

Najmanje osam ljudi je poginulo, a četvero je povrijeđeno od eksplozije u oblasti Tirah Vali, u regionu Kiber, na sjeverozapadu Pakistana, javili su lokalni mediji.

Lokalna televizijska stanica navodi da se eksplozija dogodila rano u nedjelju i da je naprava aktivirana daljinskim upaljačem.

Meta napada bio je lokalni pripadnik provladine milicije.

Prema javljanju lokalnih medija, sukobi između militanata i pripadnika milicije počeli su kasno u subotu i rano u nedjelju.

U proteklih nekoliko dana u regionu Kiber bilo je više sukoba između militanata i bezbjednosnih snaga, prenosi kineska novinska agencija Sinhua.

U ranim jutarnjim sati 17. februara pakistanska vojska je pokrenula napade na dva uporišta militanata u Kiberu, uz podršku borbenih helikoptera, pri čemu je ubijeno pet militanata, a osam je ranjeno.

U proteklih nekoliko dana u regionu Kiber bilo je više sukoba između militanata i bezbjednosnih snaga.

Kao znak odmazde, militanti su daljinskim upaljačem aktivirali ekplozivnu napravu, od čije su eksplozije poginula tri pripadnika bezbjednosnih snaga, a dvojica su ranjena.

U večernjim satima istog dana u sukobima između militanata i bezbjednosnih snaga poginulo su 17 militanata, jedan vojnik i tri pripadnika lokalne milicije.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO