Apple predstavio iPhone 15

Apple je naveo i da USB-C kablovi za punjenje mogu da se koriste i za iPhone 15 te za kućište za punjenje njegovih AirPods Pro uređaja.

U novom modelu mobitela će se nalaziti isti A16 Bionic čip koji je prethodno formirao 'mozak' modela iPhone 14 Pro (EPA)

Američka kompanija Apple je predstavila svoj novi telefon – iPhone 15 sa svjetlijim ekranom i kamerom od 48 megapiksela.

Prilikom predstavljanja navedeno je i kako satelitsko povezivanje modela iPhone 15 sada može biti korisno za pozivanje pomoći na putu, prenio je Reuters. Ta funkcija je uvedena u saradnji sa Američkim automobilskim udruženjem (AAA).

Apple je naveo i da USB-C kablovi za punjenje mogu da se koriste i za iPhone 15 te za kućište za punjenje njegovih AirPods Pro uređaja, omogućavajući upotrebu istih kablova za punjenje koji se već koriste za iPad i Mac.

Predstavljen i Smartwatch serije 9

U novom modelu mobitela će se nalaziti isti A16 Bionic čip koji je prethodno formirao „mozak“ modela iPhone 14 Pro.

Na predstavljanju organizovanom u kalifornijskom Cupertinu, Apple je također pokazao novi Smartwatch serije 9 sa funkcijom pod nazivom „dvostruki dodir“ koji omogućava korisnicima da dvostrukim dodirom palca i kažiprsta zajedno odgovaraju na pozive.

Izvor: Agencije