Twitter suspendirao naloge članova vladajuće stranke u Srbiji

Twitter je suspendirao naloge 12 zastupnika Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije, te pojedinih visokorangiranih članova vladajuće stranke.

Twitter se nije javno oglašavao po pitanju suspendiranja naloga članova stranke kojoj je na čelu predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić (EPA)

Kompanija Twitter suspendirala je naloge nekoliko zastupnika i političara vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) u Srbiji, kao i jednog Vladinog zvaničnika, javlja Radio Slobodna Evropa.

Među suspendiranim nalozima je i onaj koji je koristio Arnaud Gouillon, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regiji, kojeg je na tu funkciju 2020. imenovala Vlada Srbije.

Twitter je suspendirao naloge i 12 zastupnika SNS-a u Skupštini Srbije.

Twitter bez komentara

Među njima su, kako je navela nevladina organizacija CRTA koja prati rad parlamenta, nalozi Nevene Đurić, Sandre Božić, Milice Nikolić, Jelene Obradović, Aleksandra Markovića, Krsta Janjuševića, Dušana Radojevića, Jelene Žarić Kovačević, Aleksandre Tomić, Staše Stojanović, Zorana Tomića i Andrijane Vasić.

Osim njih, Twitter je suspendirao naloge i pojedinih visokorangiranih članova vladajuće stranke u Srbiji, kao što su gradski menadžer u Beogradu Miroslav Čučković, te Slaviša Mićanović, za kojeg beogradski mediji navode da predvodi internet tim SNS-a.

Twitter se nije javno oglašavao po pitanju suspendiranja naloga članova stranke kojoj je na čelu predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada