Britanske škole će podučavati djecu kako da štite Zemlju

Britanska uprava za obrazovanje je objavila da će učenici učiti o organizmima i njihovoj okolini, kao i pitanjima ekologije i održivosti kako bi stekli dublje znanje o prirodnom svijetu oko sebe.

Britanska vlada je najavila proširenje poduke o historiji i evoluciji vrsta te utjecaju života na prirodne sredine, tj. kako se mijenjaju i razvijaju (EPA - Ilustracija)

Škole u Velikoj Britaniji uskoro uvode novi nastavni program u kojem će učenici učiti kako mogu zaštititi planetu, javlja dpa.

Britanska uprava za obrazovanje (DfE) je objavila da će učenici učiti o organizmima i njihovom okolišu, kao i pitanjima okoliša i održivosti “kako bi stekli dublje znanje o prirodnom svijetu oko sebe”.

Učenici će također razviti vještine za buduće karijere u očuvanju prirode, “od razumijevanja kako očuvati divlje životinje do provođenja terenskog rada potrebnog za identifikaciju vrsta”.

Nastava već uključuje proučavanje urbanizacije u geografiji i staništa u prirodoslovlju, no vlada je poručila da će novi kolegij “ići dalje” u podučavanju o historiji i evoluciji vrsta te utjecaju života na prirodne sredine, tj. kako se mijenjaju i razvijaju.

Prilika za razvoj dubljeg znanja i razumijevanja

“Održivost i klimatske promjene najveći su izazovi s kojima se čovječanstvo suočava”, poručio je ministar obrazovanja Nadhim Zahawia. “Nitko od nas ne može sumnjati u to koliko su oni postali ključni. Novi program iz prirodne povijesti ponudit će mladim ljudima priliku da razviju dublje znanje i razumijevanje ovog nevjerojatnog planeta, njegovog okoliša i kako ga očuvati”.

Uprava za obrazovanje će najavila da će “Vlada blisko surađivati ​​s neovisnim stručnjacima i nizom organizacija kako bi razvila detaljan nastavni sadržaj”.

Prema njima, Strategija održivosti i klimatskih promjena pomoći će “mladim ljudima da razviju izvrsno znanje o STEM-u (science, technology, engineering, mathematics – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika) i praktičnim prilikama za poboljšanje biološke raznolikosti i klimatske otpornosti”.

Izvor: Agencije