Microsoft kupuje studio koji je proizveo ‘Call of Duty’

Microsoft očekuje da će akvizicija, vrijedna 68,7 milijardi dolara, ubrzati rast njegovog poslovanja s igricama.

Softverski div postat će nakon akvizicije treća najveća svjetska kompanija za igrice po prihodima, nakon kineskog Tencenta i japanskog Sonyja (EPA)

Američki softverski div Microsoft objavio je da planira kupiti studio Activision Blizzard, koji stoji iza kultnih igrica Call of Duty, Candy Crush i WarCraft, za 68,7 milijardi dolara u gotovini, javlja dpa.

Osim igrica, Activision Blizzard prisutan je kroz Major League Gaming i na području e-sporta.

Dosadašnji izvršni direktor studija Booby Kotick ostat će na toj poziciji i pod Microsoftom i izvještavat će o poslovanju izvršnog direktora Microsoft Gaminga, Phila Spencera, prenosi Hina.

Ulazak u metaverzum

Microsoft očekuje da će akvizicija ubrzati rast njegovog poslovanja s igricama za mobilne uređaje, računala, konzole i čuvanje podataka “u oblaku” i da će osigurati osnovne elemente za njegov ulazak u metaverzum.

Softverski div postat će nakon akvizicije treća najveća svjetska kompanija za igrice po prihodima, nakon kineskog Tencenta i japanskog Sonyja.

Očekuju da će kupnju Activision Blizzarda zaključiti u fiskalnoj 2023. godini, koja će im donijeti 30 internih studija za razvoj igara i dodatne mogućnosti za izdavaštvo i produkciju esporta.

Izvor: Agencije