Microsoft najavio gašenje Linkedln mreže u Kini

Američki tehnološki div će u Kini pokrenuti web stranicu za traženje posla koji nema LinkedInove funkcije društvene mreže.

LinkedIn je pokrenut u Kini 2014. godine sa ograničenim funkcijama osmišljenim tako da budu u skladu sa strožijim zakonima o internetu u toj zemlji (EPA)

Kompanija Microsoft je najavila da će ugasiti lokalnu verziju Linkedlna u Kini, koji je posljednja velika američka društvena mreža koja nastavila rad u toj zemlji, prenosi Tanjug.

U saopštenju Microsofta se navodi da će Linkedln biti zatvoren zbog „znatno izazovnijeg poslovnog okruženja i povećanih zahtjeva usklađivanjem s novim propisima u Kini”, prenosi CNBC.

Umjesto toga, američki tehnološki div će u Kini pokrenuti web sajt za traženje posla koji nema Linkedlnove funkcije društvene mreže.

Linkedin je pokrenut u Kini 2014. godine sa ograničenim funkcijama osmišljenim tako da budu u skladu sa strožijim zakonima o internetu u toj zemlji.

Microsoft je kupio Linkedln 2016. godine

Odluka o gašenju ove mreže donijeta je pošto je kineski internet regulator naložio Linkedlnu u martu da bolje moderira svoje sadržaje za šta je kompaniji dat rok od 30 dana, objavio je Wall Street Journal pozivajući se na izvore upoznate s materijom.

Nova Microsoftova platforma u Kini, pod nazivom “InJobs”, neće uključivati društvene sadržaje niti će omogućavati korisnicima da dijele objave ili članke.

Prema podacima portala Statista, Kina je treće najveće tržište američke kompanije. Glavni izvršni direktor Microsofta Satya Nadella izjavio je u julu da doprinos Linkedlna godišnjim prihodima kompanije iznosi oko 10 milijardi dolara.

Microsoft je kupio Linkedln 2016. godine za 26,2 milijarde dolara.

Izvor: Agencije