Ivanišević više nije Đokovićev trener

Saradnja između Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića trajala je gotovo šest godina i u tom je periodu srbijanski teniser postao najbolji u historiji.

'Naša hemija na terenu imala je uspona i padova, ali naše je prijateljstvo uvek bilo čvrsto', poručio je Đoković (Lisi Niesner / Reuters)

Goran Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića, objavio je srbijanski teniser na svom Instagram profilu.

Saradnja između Ivaniševića i Đokovića trajala je gotovo šest godina i u tom je periodu Đoković postao najbolji teniser u historiji. Srbijanski mediji objavili su vijest uz napomenu da je „šokantna“ i „neočekivana“.

„Jasno se sećam trenutka kada sam pozvao Gorana da bude deo mog tima. Bilo je to davne 2018, a Marian [Vajda] i ja smo hteli uvesti inovacije i uneti malo magije posluživanja u naš duo. Zapravo, ne samo da smo doneli servis, već i puno smeha, zabave, broj jedan na listi na kraju godine, rekordna dostignuća i još 12 Grand Slamova (i nekoliko finala) od tada. Jesam li spomenuo i malo drame“, napisao je Đoković.

„Goran i ja smo pre nekoliko dana odlučili prekinuti saradnju. Naša hemija na terenu imala je uspona i padova, ali naše je prijateljstvo uvek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam što mogu reći (nisam siguran da je on) da smo, osim što smo zajedno osvajali turnire, imali i sporednu bitku u Parchisiju koja je trajala… mnogo godina. I – taj turnir za nas nikad ne prestaje. Šefinjo, hvala na svemu prijatelju. Volim te“, zaključio je Đoković.

Izvor: Agencije