Utakmice Rijeke, Hajduka i Dinama sudit će strane sudije

Nakon što je buknula afera ‘VAR leaks’, HNS je odlučio da će do kraja sezone sve derbije konkurenata za naslov – Rijeke, Hajduka i Dinama – voditi elitne strane sudije.

Derbi Hajduka i Dinama na Poljudu ove subote vodit će Daniel Siebert iz Njemačke (Ivo Čagalj / Pixsell)

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je službenu listu sudija za 28. kolo najjače lige hrvatskog nogometa, a prvi put u historiji utakmicu najboljih nogometaša u Hrvatskoj sudit će njemačke sudije.

Nakon što je buknula afera „VAR leaks“, HNS je odlučio da će do kraja sezone sve derbije konkurenata za naslov – Rijeke, Hajduka i Dinama – voditi elitne strane sudije, prenosi Hina.

Tako će derbi Hajduka i Dinama na Poljudu ove subote voditi Daniel Siebert iz Njemačke, a pomoćnici će mu na terenu biti Jan Seidel, Rafael Foltyn i Timo Gerach. U VAR sobi će, također, sjediti njemačke sudije – Johann Pfeifer i Michael Emmer.

Još se ne zna kome je povjereno suđenje u polufinalu kupa

Seibert (39) je vrhunski njemački sudija koji u karijeri ima 13 utakmica u Ligi prvaka, 16 u Evropskoj ligi, a sudio je i tri utakmice na Evropskom prvenstvu 2021.

Njemački sudija Daniel Siebert ući će u historiju hrvatskog nogometa (Daniele Mascolo / Reuters)

HNS još nije objavio kome je povjereno suđenje utakmice polufinala Hrvatskog kupa između Hajduka i Dinama, koje se igra 3. aprila, također na Poljudu.

Afera „VAR leaks“, podsjeća portal Index, odnosi se na objavu snimaka komunikacije glavnih sudija i njihovih pomoćnika u VAR sobi, koje pokazuju kako oni komuniciraju i donose odluke o diskutabilnim i ključnim situacijama na utakmicama Hrvatske nogometne lige.

Izvor: Agencije