Vlasnici Milana najavili izgradnju novog stadiona

Izvršni direktor italijanskog kluba Gerry Cardinale najavio je da će klub dobiti ‘novu kuću sa 70.000 sjedišta’.

Legendarni Šveđanin Zlatan Ibrahimović, koji sada radi kao viši savjetnik vlasnika kluba, kaže kako San Siro nosi 'sjajna sjećanja, ali uvijek postoji novi početak za sve' (Daniele Masco / Reuters)

Vlasnici bivšeg evropskog nogometnog prvaka, AC Milana najavili su izgradnju novog stadiona kako bi se “Rossoneri” mogli ravnopravno takmičiti s elitnim ekipama na kontinentu, rekao je njihov najviši izvršni direktor Gerry Cardinale.

Govoreći na londonskom Financial Times Business of Football Summitu, Cardinale je najavio da će klub dobiti “novu kuću sa 70.000 sjedišta”, piše Reuters, prenosi Hina.

“To bi trebalo biti dobro ne samo za Milan, to bi trebalo biti dobro za Italiju i Serie A”, rekao je Cardinale.

AC Milan i gradski rival Inter već neko vrijeme razmišljaju o preseljenju s historijskog stadiona San Siro, koji je u vlasništvu lokalnih vlasti, i izgradnji vlastitih zasebnih stadiona na periferiji grada.

Ibrahimović kao viši savjetnik kluba

“Otvorit ću kompaniju koja će graditi ovaj stadion, a onda iskreno želim da ta kompanija gradi stadione i za sve druge ekipe u Serie A”, dodao je osnivač investicijske kompanije RedBird Capital koja je 2022. kupila kontrolni paket dionica AC Milana ugovorom vrijednim oko 1,2 milijarde eura.

Govoreći zajedno s Cardinaleom, legendarni Šveđanin Zlatan Ibrahimović je rekao kako San Siro nosi “sjajna sjećanja, ali uvijek postoji novi početak za sve”.

Ibrahimović je svoju igračku karijeru završio u Milanu 2023. i sada radi kao viši savjetnik vlasnika kluba.

Gradske vlasti Milana prošle su sedmice rekle kako žele vidjeti mogu li sarađivati s klubovima na mogućem preuređenju San Sira.

AC Milan je bio evropski prvak sedam puta, ali posljednji trijumf zabilježio je davne 2007. godine.

Izvor: Agencije