Osasuna će ipak igrati Konferencijsku ligu

UEFA je kaznila Osasunu izbacivanjem iz svojih takmičenja zbog slučaja namještanja utakmica iz 2014. godine, ali je Sud za sportsku arbitražu odlučio drugačije.

Prošlu sezonu Osasuna je završila na sedmom mjestu La Lige, te je igrala finale Kupa kralja u kojem je poražena od madridskog Reala (EPA)

Sud za sportsku arbitražu (CAS) donio je odluku da Osasuna ne bude kažnjena izbacivanjem iz Konferencijske lige, objavio je klub iz Pamplone.

UEFA je prethodno kaznila Osasunu izbacivanjem iz svojih takmičenja zbog slučaja namještanja utakmica iz 2014. godine.

Kazna je uslijedila nakon presude španskog Vrhovnog suda kojim su članovi tadašnje uprave kažnjeni za korupciju i lažiranje dokumentacije.

Završili na sedmom mjestu La Lige

Osasuna se prvo obratila Žalbenoj komisiji UEFA-e koja je žalbu odbacila, ali je Sud za sportsku arbitražu (CAS) odlučio u korist Osasune.

„S obzirom na nove dokaze koje je klub dostavio u svoju odbranu, UEFA je zaključila da je Osasuna žrtva radnji koje su se dogodile prije 10 godina. UEFA je zaključila da Osasuna može da učestvuje u Ligi konferencije“, objavio je španski klub na svojim stranicama.

Prošlu sezonu Osasuna je završila na sedmom mjestu La Lige, te je igrala finale Kupa kralja u kojem je poražena od madridskog Reala.

Izvor: Agencije