Predstavljena službena lopta za EURO 2024

Adidasova lopta nosit će naziv ‘Fusballliebe’ (Ljubav prema nogometu), napisala je UEFA uz obrazloženje da je lopta inspirirana užitkom nogometa i energijom turnira na Starom kontinentu.

epa10975916 The official match ball of the UEFA Euro 2024 is presented during a special event in Berlin, Germany, 15 November 2023. Germany will host the UEFA Euro 2024 tournament from 14 June to 14 July 2024. EPA-EFE/FILIP SINGER (EPA)

UEFA je na posebnoj svečanosti na Olimpijskom stadionu u Berlinu predstavila službenu loptu za Evropsko nogometno prvenstvo, koje će se naredne godine održati u Njemačkoj.

Adidasova lopta nosit će naziv Fusballliebe (Ljubav prema nogometu), napisala je UEFA uz obrazloženje da je lopta inspirirana užitkom nogometa i energijom turnira na Starom kontinentu.

Lopta je uglavnom bijela s obojenim rubovima, tačkicama i kovitlacima, a na njoj su i ilustracije stadiona koji će ugostiti utakmice i imena gradova u kojima će se igrati.

Fussballliebe je, kako je objavila UEFA, prva lopta na evropskim prvenstvima s ugrađenom tehnologijom koja pomaže u donošenju odluka VAR-a.

Turnir u 10 njemačkih gradova

„Europsko prvenstvo predstavlja vrhunac reprezentativnih natjecanja u Europi, zbog čega smo predani osiguravanju najviših mogućih standarda kvalitete i izvedbe – od stadiona do opreme“, rekao je Zvonimir Boban, tehnički direktor UEFA-e, prilikom uručenja lopte.

Njemačka je domaćin prvog velikog međunarodnog nogometnog turnira od Svjetskog prvenstva 2006. godine, koje je u to vrijeme izazvalo neviđeni val oduševljenja s velikim navijačkim zonama diljem zemlje.

EURO 2024 održat će se od 14. juna do 14. jula u deset njemačkih gradova. Gradovi domaćini su: Berlin, Köln, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, München i Stuttgart.

Izvor: Agencije