Francuska izbacila Srbiju sa Evropskog prvenstva u vaterpolu

Reprezentacija Srbije je po prvi put, otkad učestvuje na evropskim prvenstvima, ispala prije četvrtfinala; do sada imaju čak sedam naslova evropskih prvaka.

Francuzi su u Splitu došli do najvećeg uspjeha njihovog vaterpola u novije doba (Pixsell)

Francuski vaterpolisti napravili su najveću senzaciju dosadašnjeg dijela Europskog prvenstva u Splitu izbacivši u osmini finala olimpijske prvake, reprezentaciju Srbije nakon pobjede 10:9 (3:1, 1:1, 5:4, 1:3), javlja Hina.

Francuzi su zasluženo stigli do četvrtfinala, vodili su cijelu utakmicu i u posljednju četvrtinu ušli s tri pogotka prednosti. Srbi su uspjeli poravnati na 9:9, a 29 sekundi prije kraja Mehdi Mazrouki postiže gol za pobjedu Francuza. U posljednjem napadu Srbi su imali igrača više, ali je junak dvoboja, vratar Hugo Fontani koji je imao 14 obrana, zaustavio šut Dušana Mandića.

Kod Francuza je Ugo Crouisllat postigao četiri gola, dok je Srbe predvodio Mandić s tri pogotka. Srbi tako po prvi puta otkad sudjeluju ispadaju prije četvrtfinala na europskim prvenstvima, na kojima imaju čak sedam naslova prvaka.

Francuze predvodi hrvatski trener

Francuzi su u Splitu došli do najvećeg uspjeha njihova vaterpola u novije doba, namučili su i Hrvatsku u natjecanju po skupinama, a mlada generacija igrača, kao i dobar rad stručnog stožera, u kojem je trener Juga Vjekoslav Kobeščak, garancija su da će Francuzi imati ozbiljnu momčad za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Osim Francuske, koja će u četvrtfinalu igrati protiv Italije, prolaz među osam najboljih izborili su Gruzija (pobjedom nad Nizozemskom 12:8), Grčka (svladala Izrael 22:9) i Crna Gora (pobijedila Rumunjsku 13:8).

Parovi četvrtfinala: Hrvatska – Gruzija, Grčka – Španjolska, Mađarska – Crna Gora, Italija – Francuska.

Izvor: Agencije