Partizan ostao jedini regionalni predstavnik u Evropi

Partizan je ostao jedini klub sa područja bivše Jugoslavije u evropskim klupskim takmičenjima, budući da se od Lige Evrope ranije oprostila Crvena zvezda, a od Lige prvaka zagrebački Dinamo.

Partizan je protiv Slovackog odigrao 1:1, što mu je, uz neriješen ishod duela Nice i Koelna, osiguralo drugu poziciju i utakmicu šesnaestine finala (EPA)

Fudbaleri beogradskog Partizana plasirali su se u šesnaestinu finala Lige konferencije, nakon što su na svom terenu odigrali bez pobjednika u meču posljednjeg, šestog kola grupne faze takmičenja protiv ekipe Slovackog.

Srpski vicešampion time je ostao jedini klub sa područja bivše Jugoslavije u evropskim klupskim takmičenjima, budući da se od Lige Evrope ranije oprostila Crvena zvezda, a od Lige prvaka i zagrebački Dinamo.

Partizan je protiv Slovackog odigrao 1:1, što mu je, uz neriješen ishod duela Nice i Koelna (u Njemačkoj je bilo 2:2), osiguralo drugu poziciju i utakmicu šesnaestine finala. Nica je, na kraju, prva sa devet bodova, koliko ima i drugoplasirani Partizan, ali francuski klub ima bolji međusobni skor. Trećeplasirani Koeln sa osam bodova i četvrto Slovacko sa pet završili su takmičenje u Evropi.

Zvezda doživjela debakl

Žrijeb šesnaestine finala Lige konferencije bit će održan 7. novembra u Nyonu, a mečevi će biti odigrani u februaru naredne godine.

Zvezda je prethodno, na gostovanju u Monte Carlu, izgubila 1:4 od Monaca, te ostala na začelju tabele. U drugoj utakmici Trabzonspor je pobijedio Ferencvaros 1:0, osigurao treće mjesto i razigravanje u Ligi konferencije. Prvoplasirani Ferencvaros ide u osminu finala, a drugoplasirani Monaco u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Izvor: Agencije