Svečani prijem u Sarajevu povodom početka SP-a u Kataru: Vrhunac jednog sna

Ambasador Države Katar Nj. E. Sultan bin Ali Al-Khater organizirao je u nedjelju prigodan prijem u Hotelu Hils.

Želim da svi uživamo u nogometu i da u svijet pošaljimo globalnu poruku mira i neophodnog zajedništva, radi sreće i blagostanja svih nas, poručio je Sultan bin Ali Al-Khater (Ustupljeno Al Jazeeri)

U povodu svečanog otvaranja 22. Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru, prvog Mundijala koje organizira jedna arapska država, ambasador Države Katar Nj. E. Sultan bin Ali Al-Khater organizirao je u nedjelju prigodan prijem u Hotelu Hils.

U veoma pozitivnoj i prijateljskoj atmosferi, prijemu su prisustvovale brojne ugledne ličnosti iz sportskog, kulturnog i društvenog života Bosne i Hercegovine, predstavnici bosanskohercegovačkih medija i diplomatskog kora akreditirani u Bosni i Hercegovini.

Gosti su poslije svečanog otvorenja imali priliku zajedno pogledati prvu utakmicu Mundijala (Ustupljeno Al Jazeeri)

Uz prigodno druženje i uživanje u katarskoj kuhinji, gosti su poslije svečanog otvorenja imali priliku zajedno pogledati prvu utakmicu Mundijala između reprezentacija Države Katar i selekcije Ekvadora.

„Čast nam je danas ugostiti predstavnike sportskog, kulturnog i društvenog života Bosne i Hercegovine, predstavnike bosanskohercegovačkih medija i diplomatskog kora akreditirane u Bosni i Hercegovini na svečanom prijemu povodom otvorenja 22. FIFA Svjetskog prvenstva koje se održava u mojoj zemlji, inače po prvi put u jednoj od arapskih država“, kazao je ambasador Al-Khater.

‘Globalni događaj na vrhunskom nivou’

„Ovo je vrhunac jednog sna i 12-godišnjeg rada na infrastrukturi i brojnim drugim sadržajima, kako bismo dokazali, prije svega sebi, ali i cijelom svijetu da Država Katar može organizirati globalne sportske događaje na vrhunskom nivou, Mundijal koji će ostati u sjećanju prijateljskih naroda širom svijeta. Želim da svi uživamo u nogometu i da u svijet pošaljimo globalnu poruku mira i neophodnog zajedništva, radi sreće i blagostanja svih nas”, dodao je.

Prijemu su prisustvovale brojne ugledne ličnosti iz sportskog, kulturnog i društvenog života Bosne i Hercegovine, (Ustupljeno Al Jazeeri)

Najbolje 32 selekcije iz cijelog svijeta takmičit će se na jednom od najvećih sportskih događaja na svijetu od 20. novembra do 18. decembra.

FIFA je i ovih dana ponovila da će Katar pripremiti najbolje izdanje Svjetskog prvenstva ikada.

Nakon Svjetskog prvenstva, Katar će donirati 170.000 sjedišta državama kojima je potrebna sportska infrastruktura, u saradnji s FIFA-om.

Izvor: Al Jazeera