Slovenija i Izrael domaćini EP-a košarkašica 2023.

Tel Aviv u Izraelu i slovenski gradovi Celje i Kopar bit će domaćini utakmica u grupnoj fazi, dok će se utakmice finalne faze igrati u Ljubljani.

Narednih dana slovenske djevojke idu na EP u Strasbourg (FIBA)
Narednih dana slovenske djevojke idu na EP u Strasbourg (FIBA)

Slovenija i Izrael će 2023. godine biti domaćini Evropskog prvenstva u košarci za žene, objavljeno je na službenim stranicama Svjetske košarkaške federacije, prenosi agencija Hina.

Tel Aviv u Izraelu i slovenski gradovi Celje i Kopar bit će domaćini utakmica u grupnoj fazi, dok će se utakmice finalne faze igrati u Ljubljani, odlučili su u petak članovi izvršnog odbora Međunarodne košarkaške asocijacije FIBA ​​Europe.

„Za prvenstvo smo se odlučili pripremiti isključivo zbog potencijala naše reprezentacije. Narednih dana slovenske djevojke idu na EP u Strasbourg, gdje su među kandidatima za visoka mjesta, a za dvije godine siguran sam da će moći napasti medalju“, rekao je predsjednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec.

Manji zalogaj

Slovenija će po drugi put biti domaćin košarkaškog Evropskog prvenstva, 2013. godine ugostila je košarkaše, a krajem juna i početkom jula 2023. takmičit će se 16 najboljih evropskih ženskih selekcija.

Ovo će biti 39. evropsko prvenstvo za žene, navode agencije.

„U poređenju sa Eurobasketom 2013, žensko prvenstvo bit će manji zalogaj jer će biti manje ekipe, a istovremeno će Slovenija ugostiti samo dvije predtakmičarske i završne utakmice od četvrtfinala nadalje. Svakako ćemo imati puno posla do tada”, dodao je Erjavec.

Izvor: Agencije

Povezane

Evropsko prvenstvo za košarkašice čiji su organizatori Srbija i Latvija, počelo je danas utakmicama prvog kola.   U prvom susretu u Rigi, košarkašice Crne Gore izgubile su od Švedske rezultatom 67:51. Niš je bio domaćin utakmice u kojoj je Slovenija ispustila pobjedu. Mađarska je slavila sa 88-84. U toku je posljednja utakmica dana Srbija – […]

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO