Navijači se vraćaju na tribine za EURO

Evropsko prvenstvo u nogometa, koje je od 11. juna do 11. jula na programu u 11 gradova Starog kontinenta, igra će se u prisustvu publike.

Budimpešta planira da tribine stadiona 'Puškaš arena' otvori u punom kapacitetu, dok se u Sankt Peterburgu i Bakuu očekuje da popunjenost gledališta bude 50 posto (EPA)

Evropsko prvenstvo u nogometa, koje je od 11. juna do 11. jula na programu u 11 gradova Starog kontinenta, igra će se u prisustvu publike, prenosi agencija AP.

Kako se navodi, Budimpešta planira da tribine stadiona “Puškaš arena” otvori u punom kapacitetu, dok se u Sankt Peterburgu i Bakuu očekuje da popunjenost gledališta bude 50 posto, prenosi Tanjug.

Sa druge strane, ostali gradovi domaćini poput Amsterdama, Rima, Kopenhagena, Bukurešta, Minhena, Sevilje, Glazgova i Londona su znatno oprezniji sa najavama o broju navijača na tribinama, koji će isključivo zavisti od epidemiološke situacije.

Planovi za publiku

Planovi su da na stadionima u ovim gradovima u opticaju bude između 20 i 30 posto mjesta na tribinama.

Ukoliko se sve bude odvijalo prema planu, u polufinalu i finalu na Wembleyju, koji može da primi 90.000 posjetilaca, na tribinama bi moglo da se nađe više od 23.000 navijača, navodi agencija AP.

Izvor: Agencije