UEFA pokrenula postupak protiv Reala, Barcelone i Juventusa

UEFA je angažirala grupu inspektora koja će se baviti istragom protiv tri velikana koja su umiješana u pokretanje nogometne Superlige.

Među disciplinskim kaznama za kršenje UEFA-inih statuta za klubove su izbacivanje iz trenutnih ili budućih takmičenja, a za zvaničnike klubova zabrana aktivnosti u nogometu (EPA)

Evropska nogometna unija (UEFA) pokrenula je u srijedu istragu protiv Real Madrida, Barcelone i Juventusa.

UEFA je angažirala grupu inspektora koja će se baviti istragom protiv tri velikana koja su umiješana u pokretanje nogometne Superlige, prenosi Tanjug.

“Etički i disciplinski inspektori UEFA-e pokrenuli su istragu u vezi sa mogućim kršenjem pravila organizacije od strane Real Madrida, Barcelone i Juventusa, a u vezi sa takozvanim projektom Superliga”, stoji u saopštenju organizacije sa sjedištem u Nionu.

Disciplinske kazne

Superligu je osnovalo 12 klubova, od kojih je njih devet istupilo iz tog takmičenja.

U pitanju su Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Milan, Inter i Atletico Madrid.

Među disciplinskim kaznama za kršenje UEFA-inih statuta za klubove su izbacivanje iz trenutnih ili budućih takmičenja, a za zvaničnike klubova zabrana aktivnosti u nogometu.

Izvor: Agencije