Objavljen raspored utakmica na Eurobasketu

Domaćini smotre najboljih košarkaša Evrope, koja je na programu od 1. do 18. septembra iduće godine, bit će Češka, Gruzija, Italija i Njemačka.

Protivnici reprezentaciji Bosne i Hercegovine bit će Mađarska, Njemačka, Slovenija, Francuska i Litva (Fena)

Košarkaši Bosne i Hercegovine nastup će na Eurobasketu krajem ljeta 2022. godine početi protiv Mađarske, Hrvatska igra protiv Grčke, a Srbija protiv Nizozemske, odlučeno je ždrijebom.

Domaćin smotre najboljih košarkaša Evrope, koja je na programu od 1. do 18. septembra iduće godine, bit će Češka, Gruzija, Italija i Njemačka.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ranije je smještena u grupu B, a mečeve će igrati u njemačkom Koelnu. Osim Mađarske, protivnici će joj biti Njemačka, Slovenija, Francuska i Litva.

Po četiri najbolje iz svake grupe idu u drugi krug

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u grupi C, igra u Milanu, a osim Grčke protivnici će joj biti reprezentacije Velike Britanije, Estonije, Italije i Ukrajine.

Srbija je u grupi D, gdje su još Češka, Poljska, Finska, Izrael i Nizozemska. Utakmice se igraju u Pragu.

U grupi A, čije se utakmice igraju u Tbilisiju, nema reprezentacija iz regije i tamo će igrati Španjolska, Rusija, Turska, Gruzija, Belgija i Bugarska.

Četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u osminu finala. Od osmine finala Eurobasket se nastavlja u Berlinu.

Izvor: Agencije