Pobjedniku ‘Četiri skakaonice’ pet puta više novca nego do sada

Ukupan nagradni fond će od ove godine biti 383.800 eura, a skakač koji bi uspio pobijediti na sve četiri skakaonice te biti najbolji i u kvalifikacijama, mogao bi ukupno zaraditi više od 144.000 eura.

Prošle sezone 'Zlatnog orla' je osvojio Poljak Kamil Stoch, što mu je bio treći trijumf na novogodišnjoj turneji (EPA)

Ukupni pobjednik novogodišnje turneje “Četiri skakaonice” ove će godine, uz pobjednički trofej Zlatnog orla, dobiti i pet puta veću novčanu nagradu nego što je to dosada bio slučaj, pohvalili su se organizatori.

Do ove godine pobjednik je za svoj uspjeh osvajao 20.000 švicarskih franaka (19.200 eura), a ove će godine taj iznos biti 100.000 franaka (95.600 eura), prenosi Hina.

“Sjajno je da počinjemo novu eru nagradnog fonda baš sa 70. izdanjem turneje te da možemo pobjednika ‘Četiri skakaonice’ nagraditi mnogo bolje za njegove čarobne izvedbe”, izjavio je Peter Kruijer, predsjednik Organizacijskog odbora ovog tradicionalnog natjecanja.

Ukupan nagradni fond za “Četiri skakaonice” će od ove godine biti 400.000 švicarskih franaka (383.800 eura), a skakač koji bi uspio pobijediti na sva četiri natjecanja te biti najbolji i u kvalifikacijama, mogao bi ukupno zaraditi više od 150.000 franaka (144.000 eura).

Hannawald, Stoch i Kobayashi jedini uspjeli pobijediti četiri puta

Samo su trojica skakača u povijesti uspjela pobijediti na sve četiri skakaonice u istoj sezoni. Prvi je to, prije točno 20 godina, napravio Nijemac Sven Hannawald, u sezoni 2017/2018. četiri pobjede je ostvario Poljak Kamil Stoch, a godinu poslije to je uspio i Japanac Ryoyu Kobayashi.

Prema već ustaljenom rasporedu, novogodišnja turneja “Četiri skakaonice” počet će 29. prosinca natjecanjem u njemačkom Oberstdorfu. Na Novu godinu će se skakači natjecati u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu, 4. siječnja će austrijski dio turneje započeti u Innsbrucku, a završiti 6. siječnja u Bicshofshofenu.

Prošle sezone “Zlatnog orla” je osvojio Poljak Kamil Stoch, što mu je bio treći trijumf (2017, 2018, 2021) na novogodišnjoj turneji “Četiri skakaonice”. Na ljestvici najuspješnijih ispred njega su samo legendarni Finac Janne Ahonen sa pet naslova i Nijemac Jens Weissflog sa četiri.

Izvor: Agencije