Hrvoje Horvat novi selektor hrvatskih rukometaša

Horvatu će prvi selektorski zadatak biti prolazak kvalifikacijske skupine za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju početkom marta.

Vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku, rekao je Hrvoje Horvat (Luka Stanzl/PIXSELL)

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj je sjednici u četvrtak prihvatio ostavku selektora muške seniorske reprezentacije Line Červara te za njegovog nasljednika imenovao dosadašnjeg Červarova pomoćnika Hrvoja Horvata, prenosi Hina.

Červar, koji je ujedno i Koordinator za muški rukomet, Upravnom je odboru predložio tri kandidata za novog izbornika, uz Horvata kandidati su bili Slavko Goluža i Ivano Balić.

Utvrđeno je da Ivano Balić nema potrebnu diplomu za obavljanje izborničke funkcije, a od dva preostala kandidata Upravni odbor je većinom glasova, uz jedan glas protiv, i jedan suzdržan te neizjašnjavanje jednog člana koji je zauzet radnim obvezama, odlučio zadržati kontinuitet u radu reprezentacije te je donio odluku o imenovanju Hrvoja Horvata.

Pomoćnik Line Červara

“Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao povjerenje. Iznimno sam sretan. Želio bih se zahvaliti i cijelom Hrvatskom rukometnom savezu za ovih osam godina koliko sam radio s mlađim dobnim uzrastima i kao pomoćnik Line Červara. Kroz sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja i vjerujem da će mi ono pomoći u vođenju hrvatske muške seniorske reprezentacije. Hvala dakako i gospodinu Lini Červaru koji me predložio. Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku”, rekao je Horvat kojem će prvi selektorski zadatak biti prolazak kvalifikacijske skupine za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju početkom marta.

Hrvatska će u kvalifikacijskoj skupini u Montpellieru igrati s domaćinom Francuskom, Portugalom i Tunisom, a plasman na OI izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije na turniru.

Izvor: Agencije

Povezane

Hrvatskoj je za prolaz ‘igrala’ samo pobjeda, no upisala je težak poraz, pa, uz Dansku, u četvrtfinale Svjetskog prvenstva dalje ide i Katar.

Published On 25 Jan 2021
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO