Bašić i Kazić pobjednici 454. skokova sa Starog mosta

Ovogodišnjim skokovima prisustvovalo je znatno manje gledalaca nego ranijih godina (Anadolija)
Ovogodišnjim skokovima prisustvovalo je znatno manje gledalaca nego ranijih godina (Anadolija)

Vedad Bašić i Igor Kazić pobjednici su 454. skokova sa Starog mosta u Mostaru, održanih u nedjelju.

Bašić je u kategoriji skokova na glavu trijumfiirao s maksimalnim brojem bodova, baš kao i Delić u skokovima na noge, ostavivši iza sebe, zahvaljujući većem startnom broju, Admira Delića i Kenana Juklu, koji su imali jednak broj bodova.

Drugoplasirani u kategoriji skokova na glavu bio je Danko Dangubić, a trećeplasirani Mustafa Šarić, prenosi Anadolija.

Nagrađen je, također, najmlađi učesnik Harun Bajgorić.

Današnji trijumf za Bašića je prvi u karijeri, koja traje 20 godina.

Zbog korone malo gledalaca

“Zadovoljan sam, jer sam ostvario san koji sanjaju svi Mostarci. Trudio sam se i nakon dvije decenije napokon dočekao. Bilo je neobično zbog korone, a nadam se da ćemo i to pobijediti. Ne znam hoću li skakati naredne godine. Imam 40 godina i dobro ću razmisliti”, izjavio je Bašić.

Kazić je pobijedio treći put uzastopno te ukupno osmi put od kako učestvuje na skokovima.

“Nadam se da ovogodišnji nije i moj posljednji trijumf. Bila je jaka konkurencija, vidjeli ste da je još pet skakača imalo sve desetke nakon prve serije, kao i da su u drugoj svi skočili dobro. Nijanse su odlučile. Za mene su svi pobjednici”, rekao je on.

Ovogodišnjim skokovima prisustvovalo je znatno manje gledalaca nego ranijih godina, a razlog su mjere izdate od strane nadležnih štabova s ciljem suzbijanja pandemije korona virusa.

Dio organizacije je preuzeo prošlogodišnji pobjednik Lorens Listo, koji je okončao karijeru.

Izvor: Agencije


Povezane

U Mostaru su završeni tradicionalni skokovi sa Starog mosta. Pobjednik skokova na glavu je Lorens Listo. U dvije serije Listo je dobio sve desetke od žirija i na listi najboljih skakača izjednačio se s Emirom Balićem. Pobjednik u skokovima na noge je Igor Kazić. Zbog jake kiše i vjetra početak natjecanja bio je nakratko odgođen. Natjecalo […]

Turizam u Bosni i Hercegovini posljednjih godina je u procvatu. Nezaobilazan na turističkoj mapi je i hercegovački grad Mostar, gdje su održani 451. tradicionalni skokovi sa Starog mosta. Skokovi su i ove, kao i prethodnih godina, razlog veće turističke posjete.

Danas se održavaju 446. tradicionalni skokovi sa mostarskog Starog mosta u Mostaru na kojima će učestvovati blizu 80 takmičara iz regije. Skakači se pripremaju tokom cijele godine, a u Mostaru je pokrenuta i škola skokova kako bi se što više učesnika kvalitetno pripremilo za ovu manifestaciju. Manifestacija će biti zatvorena u ponoć skokovima sa bakljama.

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO