Dalić vodi ‘Vatrene’ do Mundijala 2022.

Dalić: Pod njegovim vodstvom Hrvatska je preko dodatnih kvalifikacija izborila nastup na SP 2018. gdje je osvojila drugo mjesto (EPA)

Kao što se i očekivalo, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na sjednici u četvrtak je potvrdio produženje ugovora selektoru seniorske reprezentacije Zlatku Daliću do Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

Kako navodi agencija Hina, njegov postojeći ugovor je završavao ovog ljeta, no predsjednik HNS-a Davor Šuker i Dalić službeno su dogovorili novi ugovor na dvije godine i pet mjeseci. Njihov dogovor potvrdio je danas IO HNS-a, što je bila tek formalnost.

„Za nas niti jednoga trenutka nije bilo upitno da će Zlatko voditi momčad na EURO-u idućeg ljeta, a jako mi je drago što smo odmah dogovorili suradnju sve do Svjetskog prvenstva 2022. Zlatko je vrlo jednostavna i korektna osoba za razgovor i lako smo dogovorili sve detalje oko nastavka suradnje“, kazao je Šuker.

„Njegovi rezultati govore sami za sebe, ponosni smo na sve što je do sada ostvario kao izbornik i Savez će njemu i reprezentaciji omogućiti maksimalne uvjete za rad, kao što je bilo i do sada.

Poput Ćire Blaževića

Dalić se zahvalio Šukeru, rukovodstvu Saveza i Izvršnom odboru na ukazanom povjerenju, navodi Hina.

„Kako se odvila situacija s epidemijom i odgodom EURO-a na iduće ljeto, složili smo se da ima smisla zaokružiti cijelu priču do SP 2022. godine. Uvijek sam govorio da nema veće časti od vođenja reprezentacije svoje zemlje i zato kod mene nije bilo nikakve dileme oko nastavka suradnje. Imam puno motiva, energije i ambicije i dok god se tako osjećam, s puno ponosa ću voditi hrvatsku reprezentaciju“, rekao je on.

Dalić je preuzeo kormilo „Vatrenih“ u oktobru 2017. kad je Ante Čačić dobio otkaz. Pod njegovim vodstvom Hrvatska je preko dodatnih kvalifikacija izborila nastup na SP 2018. godine u Rusiji gdje je potom ostvarila svoj najveći uspjeh – osvojila drugo mjesto.

Hrvatska je s Dalićem izborila i plasman na EURO 2020. koje je zbog pandemije korona virusa prebačeno na iduće ljeto. Dalić će tako, uz Miroslava Blaževića, postati jedini hrvatski selektor koji će s „Vatrenima“ nastupiti i na svjetskom i evropskom prvenstvu.

Izvor: Agencije